суботу, 22 жовтня 2016 р.

Брехуняку - на гіляку!



Більше трьох місяців знадобилося мені, щоб розвіяти ще один міф, довести черговий обман Петра Порошенка до українських журналістів, українського політикуму українського народу. Обман Петра Порошенка полягає в тому, що він запевняє українців в існуванні якоїсь міфічної озброєної поліцейської місії ОБСЄ, яка, буцімто, буде спроможна взяти контроль над окупованим Донбасом і українським кордоном під час майбутніх виборів там.

Звісно, неосвічені в міжнародних справах люди розвісили вуха й вірять, що на Донбас приїдуть круті хлопці з ОБСЄ - озброєна поліцейська місія і бойвики зпереляку порозбігаються, як щурі по норах. Про якісь "голубі каски" на Донбасі, які візьмуть Донбас під свій контроль розповідала людям навіть відомий народний депутат Надія Савченко. Скільки списів я наламав аби пояснити помічникам Надії Савченко, її сестрі Вірі, що поліцейських озброєних місій ОБСЄ не існує в природі. Розклав все по поличках, розжував... Не дійшло.

Нарешті до мене дослухався експерт-міжнародник Георгій Перепелиця і також почав пояснювати через українські ЗМІ чому даремно чекати озброєної місії ОБСЄ на Донбасі.

"Україна "гвалтує" ОБСЄ. Це не та організація, яка покликана врегульовувати конфлікти - вона покликана попереджувати конфлікти. І тому роль ОБСЄ у конфліктах - це їх недопущення, а не розв'язання. ОБСЄ не має мандату запроваджувати збройну місію: у ОБСЄ немає збройних сил. Говорити "озброєна місія ОБСЄ - це повний абсурд. Такого немає в функціях і повноваженнях цієї організації. Тільки ООН уповноважена надавати мандати на проведення різних операцій в зонах конфліктів. А ОБСЄ може проводити їх лише в межах функцій, наданих ООН. Яку функцію ООН надав для ОБСЄ? Спостережну - все. На цьому повноваження ОБСЄ там закінчуються", - розповів Георгій Перепелиця в інтерв'ю для каналу UKRLIFE.TV:http://www.ukrlife.tv/…/ozbroena-misiia-obse-tse-absurd-u-o…,
https://youtu.be/SZBRwSU4Too ...

Нарешті обізвався і сам заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ. В інтерв'ю для "Радіо свобода" він пояснив:«СММ ОБСЄ – це неозброєна цивільна місія, моніторингова місія, і це регламентовано мандатом, який було схвалено 57-ма країнами-учасницями ОБСЄ. Якщо будуть необхідні зміни – всі ці 57 країн-учасниць ОБСЄ мають одностайно підтримати ці зміни, і це рішення має бути ухвалене Постійною радою ОБСЄ у Відні», – сказав він.http://www.radiosvoboda.org/a/news/28067717.html

P.S. Під час вчорашнього візиту Петра Порошенка до штаб-квартири НАТО я хотів поставити йому запитання про цю неіснуючу озброєну поліцейську місію. На жаль, така можливість мені не випала через ліміт часу. То може моє запитання хтось із українських колег переадресує Петру Олексійовичу. Завчасно щиро дякую.

Немає коментарів:

Дописати коментар