понеділок, 14 березня 2016 р.

Бути чи не бути — ось питання... для Порошенка



"Бути чи не бути — ось питання.
В чім більше гідності: терпіти мовчки
Важкі удари навісної долі
Чи стати ЗБРОЙНО проти моря мук
І край покласти їм БОРНЕЮ?...".
(В.Шекспір).


Це питання класика сьогодні, як ніколи постало перед Петром Порошенком:
- Мінські домовленості не виконуються і найближчим часом виконуватись не будуть, на фронті без особливих змін.
- Політична криза не розв'язана, компромісу щодо переформатування уряду і проведення нових парламентських виборів все ще не знайдено.
- Парламент профукав ухвалення візових законів через що Україну вилучили із спільного грузинсько-українського пакету щодо лібералізації візового режиму.
- Рейтинг довіри до усіх гілок української влади на міжнародній арені невпинно падає.

На 17-е березня Петра Порошенка викликають в Брюссель "на килим" аби він пояснив президенту Ради ЄС Дональду Туску і президенту єврокомісії Жану-Клоду Юнкеру що коїться в Україні і як Петро Порошенко далі збирається жити і керувати державою.

Чому так сталося - ми всі розуміємо: Петро Олексійович перехитрив сам себе і загнав у глухий кут.

Не знаю як він буде викручуватись у Брюсселі, але наполегливо рекомендував би йому серед перечисленого закликати Раду ЄС і Єврокомісію підтримати ініціативу Європарламенту щодо ухвалення "списку Савченко". Запропонувати лідерам ЄС створити новий переговориний формат (окремо від мінських домовленостей) щодо звільнення незаконно заарештованих і засуджених українських політв'язнів в Росії та полонених у Справі АТО. А решта... продовжувати не зморгнувши оком брехати і обіцяти керівництву Євросоюзу, що нинішня політична криза буде ось-ось розв'язана і Україна продовжить свій рух в напрямку ЄС.

Ростислав Демчук,
Голова ГО "Платформа ЄС - Україна"

Немає коментарів:

Дописати коментар