понеділок, 7 березня 2016 р.

Депутати Європарламенту вимагають від ЄС ініціювати "список Савченко" і посилити санкції проти РФ



Ініціатором створення "списку Савченко" та максимального посилення санкцій щодо Росії виступив організатор і керівник міжфракційної групи "друзі України" у Європарламенті Петрас Ауштревічус. Список має бути подібним до вже відомого "списку Магнітського" (список причетних до смерті юриста Сергія Магнітського російських чиновників, на яких у США накладено санкції - Р.Д.).

"У Європарламенті неодноразово порушувалося питання створення "списку Надії Савченко". Я думаю, ми дійшли до тієї межі, коли мусимо щось дієве зробити. Я буду говорити з моїми колегами. Принаймні, ми знову надішлемо листа верховній представниці Євросоюзу із зовнішньої та безпекової політики Федеріці Могеріні, в якому попросимо ініціювати "список Савченко". Це може статися вже завтра", - заявив сьогодні журналістам Євродепутат Петрас Ауштревічус.

Депутати Європейського парламенту " неодноразово демонструють солідарність з Надією Савченко та негативне ставлення до російської влади, яка принижує та піддає тортурам Надію". Петрас Ауштревічус також запросив усіх людей доброї волі приєднуватися до петиції, яка закликає до звільнення Надії Савченко.

Ростислав Демчук,
Agency for Euro-Atlantic Cooperation - AEAC

Немає коментарів:

Дописати коментар