неділя, 6 березня 2016 р.

Що мусить зробити українська влада аби звільнити Надію Савченко

Коли віце-президент США Джо Байден виступав з трибуни Верховної Ради, даючи вказівки і поради українській владі, мабуть, він не дуже вникав у проблему Надії Савченко. Либонь, навіть не знав, хто зображений на трибуні, з якої він виступав. Я, звісно, не Джо Байден і не можу радити та давати рекомендації українській владі: що їй необхідно негайно робити, аби звільнити з російських застінок Надію. 


І я недаремно підібрав саме це фото американського віце-президента США.  Бо саме з тієї трибуни, на якікій написане гасло: "Свободу Надії Савченко!" він виступав. Не помітив, а шкода. Держдеп Сполучених Штатів вже сказав своє рішуче слово, щодо негайного звільнення Надії Савченко. Тепер час Джо Байдена ставити ультиматум Володимиру Путіну! Петро Порошенко йому такий ультиматум не поставить - заслабкий духом. 


На жаль, доводиться знову констатувати факт безпорадності української дипломатії. Надія вже третю добу вмирає голодною смертю. Люди світу виходять на пікети і маніфестації..., МЗС, президент України бездіють. Що робити, адже критикувати завжди легко. Вважаю, що Петро Порошенко мусить негайно телефонувати своїй подрузі Ангелі Меркель, другу Франсуа Оланду і вимагати створення нового міжнародного формату дипломатичних переговорівщодо "Справи Савченко" та інших українських політв'язнів в Росії.


І це має бути окремий міжнародний формат дипломатичних переговорів! Відокремлений від Мінських домовленостей. Адже Крим зуміли потайком відмежувати від Мінських домовленостей і, фактично, забути про нього. Тому, переконаний, можна і необхідно вивести "Справу Савченко та українських політв'язнів в Росії" на найвищий міжнародний рівень. А ще потрібно, щоб Петро Порошенко мав до цього чоловічу і політичну волю.


Ростислав Демчук,
Agency for Euro-Atlantic Cooperation - AEAC  

Немає коментарів:

Дописати коментар