неділя, 1 травня 2016 р.

Богдан Яременко: Мінські угоди - проект російської дипломатії (Відео)


І так вважає не лише один Богдан Яременко, але й чимало інших дипломатів, експертів у сфері міжнародної політики світу.
Після першого раунду переговорів, які відбулись у Женеві за участю міністрів закордонних справ України Андрія Дещиці, російського глави МЗС Сергія Лаврова, держсекретаря США і Верховного представника ЄС Кетрін Ештон були визначені чіткі рамки переговорів. Сергію Лаврову було ясно сказано щоб він не переступав меж, де питання стосується виключно внутрішнього права  і внутрішніх справ України. Звісно - така позиція західних колег по переговорах  Сергія Лаврова не задовільняла.

І ось щастя. Ще не інагурованого Петра Порошенка запрошують до Франції на урочистості в Нормандії з приводу річниці висадки американських солдат на європейський континент під час ІІ Світової війни. Ось там і взяли канцлер Німеччини Ангела Меркель з президентом Франції Франсуа Оландом Петра Порошенка в оборот і звели його лоб в лоб з Володимиром Путіним. Відтак утворився так званий Нормандський формат.

Далі почались переговори в Мінську, куди ввели окрім лідерів чотирьох держав якусь незрозумілу і абсолютно нелегітимну тристоронню робочу групу за участі двох терористів-колаборантів РФ, посла Рф, проросійського представника ОБСЄ, екс-президента Леоніда Кучму на громадських засадах, кума і свояка Володимира Путіна - Віктора Медведчука, також на громадських засадах...

Чи можна було отой "звіринець" легалізувати? Звісно, що - ні! Однак його під тиском Кремля було легалізовано. Яким  чином і за яких причин Петро Порошенко погодився на такий  божевільний формат - сьогодні залишається загадкою. Зрозумілим є  лише те, що Мінські домовленості зайшли у глухий кут. Потрібно з нього виходити, але вже в новому форматі і з внесеням до Мінських домовленостей вагомих змін, які б відповідали дійсному стану речей.


Думки з цього приводу  Богдана Яременко (відео):
https://youtu.be/5jte77PjWtY?list=PLPnX89fQLdsmaW5PN9Sp0KKwd7byFhLMG


Ростислав Демчук,
Агентство "Євроатлантика"

Немає коментарів:

Дописати коментар