суботу, 28 травня 2016 р.

Політика Петра Порошенка "НЕ" і її згубні наслідки для України


Запитайте сьогодні в Україні у будь-кого:  хто такий Петро Поршенко? Здебільшого почуєте: словоблуд, брехун, корупціонер та чимало іншого в цьому синонімічному ряді. Я скажу – це політичний шахрай і безвідповідальний боягуз. Зокрема хочу зупинитись на проведенні його політики «НЕ». 

Тепер по порядку про політику Порошенка «НЕ»: не оголошення на державному й міжнародному рівнях окупації територій Донбасу, не визнання агресії  і війни з боку Російської  Федерації, не запровадження воєнного стану, не розірвання дипломатичних відносин з Росією, не припинення Договору про мир і дружбу з РФ, не оголошення вчасно і на найвищому рівні ДНР і ЛНР терористичними організаціями, не розірвання торгово-економічних взаємин з Росією та інших багатьох «НЕ». 

Цього всього стало достатньо,  щоб унеможливити дію Женевської, Віденської, Гаагської  Конвенцій щодо звільнення наших співвітчизників, конвенції ООН щодо запобігання тортур над ними, обміну, звільненню… Це призвело й до того, що за відсутності офіційного визнання війни між Росією і Україною міжнародна організація «Червоний Хрест»  не має легального підґрунтя для проведення інспекцій в тих тюрмах, підвалах, казематах,  де знаходяться наші співвітчизники як в Росії, так і  на території ДНР і ЛНР. 

Без сумніву, проводячи політику «НЕ», петро Порошенко став співучасником викрадення, ув’язнення і тортур наших громадян на території Росії та їх сателітів ДНР і ЛНР. 

Тепер всі знають: Якби була офіційно оголошена війна, то можна було б задіяти Конвенції про обмін військовополоненими. А у нас всього-навсього лише антитерористична операція – АТО. 

Переконаний, що нам слід перепитати Петра Порошенка, чи він є «президент миру», чи президент України і її народу, який його обирав?

Ростислав Демчук,
журналіст-міжнародник, політичний експерт

Немає коментарів:

Дописати коментар