суботу, 21 травня 2016 р.

Озброєна поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі - черговий блеф Порошенка?



Відбулась чергова телефонна розмова між президентом України Петром Порошенком і канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Головна тема розмови: Меркель тиснула на Порошенка аби він посприяв ухваленню нових законів до Конституції щодо окупованих територій Донбасу, а Порошенко у свою чергу закликав Меркель прискорити розгортання на Донбасі якихось міфічних збройних сил ОБСЄ. Або ж озброєних поліцейських підрозділів ОБСЄ.

Що це - незнання структури ОБСЄ, його повноважень і функцій, або профанація і намагання вчергове обдурити український народ? Що таке поліцейські озброєні сили ОБСЄ - це "солянка", легко озброєні поліцейські підрозділи різних-країн учасниць цієї організації. Для бойовиків терористів така "озброєна сила ОБСЄ" - це пилюка на чоботах заматерілих терористів-зарізак ДНР і ЛНР. Навіть якщо цих поліцейських від ОБСЄ буде тисяча.

А тепер УВАГА! Стежимо за руками політичних шулерів. Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив для міжнародних ЗМІ (цитую): "Європейська поліція у випадку погодження сторін могла б працювати з підрозділами народної поліції ДНР і ЛНР". Це що, по факту ОБСЄ легітимізує, визнає ДНР і ЛНР і їхнію кримінальну, терористичну "народну поліцію"? Рівень цинізму ОБСЄ зашкалює.

Вчора куратор легендарного полку " Азов" і лідер націонал-патріотичного Руху "Азов" під час маршу "Вимоги Нації - ні капітуляції!" чітко і зрозуміло заявив:"Немає нашого контролю над кордонами України - немає виборів на території окупованих територій Донбасу!". Крапка!

Тепер щодо байки про так звані збройні підрозділи поліції ОБСЄ. В якості військокового кореспондента я починав з Косово, Босні-Герцеговини, Македонії, Республіка Сербська... Записано кожний хід: спочатку на Балкани були спрямовані миротворчі війська ООН. Після невдалих операцій миротворців в блакитиних шоломах  ООН офіційно звернулось за допомогою до НАТО. Після цього авіація НАТО вщент розтрощила усю інфраструктуру Сербії, військові бази, летовища, мости стратегічного значення, енергетичні підприємства... А вже потім на базі збройних сил НАТО були створені миротвочі підрозділи KFOR, IFOR. До яких, до речі, влились і українські військові.

 

 

Окрім того наші бійці-миротворці брали участь у миротворчих місіях в Іраку й Афганістані. Тому заява Генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Заньєра про можливе співробітництво поліцейських ОБСЄ і проросійських бойовиків-терористів на окупованих територіях Донбасу виглядає більше ніж дивною! Скоріш цинічною.


Ростислав Демчук,
Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва - АЕАС,
Брюссель
           

Немає коментарів:

Дописати коментар