вівторок, 10 травня 2016 р.

Антикорупційнийф саміт у Лондоні і корупціонер Петро Порошенко

 
Лише дурень може повірити в байки від Петра Порошенка про те, що він відмінив візит до Лондона для участі в антикорупційному саміті через те, що його кума, Юрія Луценка Верховна Рада України "протягла" і не дала змоги призначити одіозного політика на пост генерального прокурора України. 

Головним питанням порядку денного Лондонського антикорупційного форуму - 2016  є звіт ICIJ · Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів (ICIJ · The International Consortium of Investigative Journalists) щодо скандальновідомого "Панамського списку", серед головних фігурантів якого є сам президент України Петро Порошенко та його найближче оточення.

Тому оправдання і пояснення Петра Порошенка, що він, буцімто, змушений скасувати візит до Лондона через проблеми з призначенням генпрокурора України виглядають щонайменше несерйозними. І навіть не знаю на кого розраховані? Окрім того проблема боротьби корупції в Україні на саміті винесена окремим питанням, як головна перепона на шляху просування реформ в нашій державі. І якщо Петро Порошенко побоявся взяти участь в саміті, то бодай би делегував на цей важливий захід премєр-міністра України Володимира Гройсмана. 

Варто відзначити, що в участі Лондонського антикорупційного саміту - 2016 візьме участь прем'єр Великобританії Девід Камерон. Він, до речі, є також фігурантом "Панамських списків". Однак як джентельмен він триматиме удар з відкритим забралом. Петро Олексійович виявився ж звичайним злодієм, баригою і боягузом.

Ростислав Демчук,
Агентство Євро - Атлантичного Співробітництва - АЕАС,
Брюссель

Немає коментарів:

Дописати коментар