четвер, 5 травня 2016 р.

Про порушення прав людини в Україні - Європарламент
















Преамбула: Модератори  слухань Європарламенту про права людини в Україні - відома комуністка-путіністка Тетяна Жданок (Латвія), а далі... (я й сам не сподівався) представник лібералів Європарламенту Андрій Мамікін (Латвія) і  соціалістка Яна Черногорова (Естонія), яка зараз зветься в Європарламенті Яна Тоом. Усі троє - росіяни за національністю і путіністи за ідеологією. 

Отже маємо нову конфігурацію антиукраїнців у Європарламенті - це так зване "Балтійське тріо": Тетяна Жданок, Андрій Мамікін, Яна Чорногорова -Тоон і праворадикали під егідою Марі Ле Пен. 

Під час слухань з "шафи" було знову витягнуте 2-ге травня  - Одеська трагедія 2014 року. Заїзджена платівка - розповіді "очевидців" про "злодіяння" і "насильства" націоналістів, бандерівців, майданівців над "мирними" антимайданівцями. Буцім, бандерівці і майданівці загнали опонентів у Будинок профспілок і живцем спалили там 48 ні в чому невинних людей...

Належну відсіч "очевидцям" Одеської трагедії дав керівник міжнародної організації "Права людини без кордонів" Віллі Фотре (Willi Fautre). Він заявив, що особисто брав участь у розслідуванні подій 2-го травня 2014 року і погодинно розписав передісторію та історію конфлікту. Спочатку представники антимайдану вбили чотирьох майданівців. Відтак почалось силове протистояння. Антимайданівці тікали від розлючених футбольних фанів і патріотично налаштованих одеситів. Вони сховались у Будинку профспілок, зазначив правозахисник, і там забарикадувалися. Причини пожежі не розслідувані остаточно і тому існує кілька версій. Таким чином директор організації "Права людини без кордонів" Віллі Фотре спростував усе, про що говорили так звані "очевидці" трагедії.















(На фото: директор міжнародної організації "Права людини без кордонів" Віллі Фотре)

Організатори слухань у Європарламенті згадали про незаконно засудженого українського журналіста Руслана Коцабу і про журналістку з Одеси Єлєну Глішінську та організований нею рух  "Народна рада Бесарабії".

Справа Руслана Коцаби у Європарламенті розглядається вдруге. Пишу як є насправді, об'єктивно. Міжнародна організація  Amnesty International (Міжнародна амністія), міжнародна організація "Права людини без кордонів", Європейська  федерація журналістів офіційно визнали Руслана Коцабу "в'язнем сумління". Хочеться вірити, що завдяки міжнародному співтовариству Руслана Коцабу буде звільнено. Думка експертів така: якщо б в Україні навіть був би оголошений воєнний стан - Кацабу не можна було б звинуватити у зраді Батьківщини на основі його заяв у відtоролику YouTube. Висновок - Руслан Коцаба засуджений несправедливо.

Відтак учасники заходу перейшли до обговорення Справи одеської журналістки Єлєни Глішінської. Її вина полягає в організації руху "Народна рада Бесарабії". Серед учасників слухань у Європарламенті був поширений "Маніфест 
Народної ради Бесарабії". В "Маніфесті" два крамольних речення: "Народная Рада поддерживает территориальную целосность Украины и внеблоковый статус страны...". Друге речення: "... В случае вступления Украины в НАТО оставляем за собой право на самоопределение и выбор пути суверенного развития".  Без сумніву - махровий сепаратизм з далеким прицілом. З іншого боку - твердження гіпотетичне: якщо Україна вступить в НАТО, то Бесарабія  буде самовизначатись. До НАТО Україні як до неба рачки. Ні в НАТО, ні в Україні сьогодні така перспектива  не розглядається. Хоча ще раз скажу - приціл на створення якоїсь міфічної суверенної  Бесарабії - це сепаратизм.

Єлєну Глішінську звинуватили в зраді Батьківщини. Ні на йоту не сумніваюсь,  що до створення "
Народної ради Бесарабії"  причетні спецслужби Росії. Але обвинувачувачі - СБУ, коли доправляли Єлєну Глішінську в СІЗО, мабуть, не звернули увагу на те, що вона вагітна. Нещодавно у неї трапились передчасні роди на восьмому місяці. Дитина неповноцінна, з купою болячок. І такі дії СБУ засуджують в Європарламенті не лише путінці, але і політики та громадські діячі, котрі є симпатиками України. Невже для Глішінської не знайшлось електронного браслета і ухвали рішення про домашній арешт? Отже - регіоналам, реальним зрадникам Батьківщини  - місця в парламенті, домашній арешт, звільнення під заставу тощо, а для коцаб, глішінських, завірух, краснових та багатьох інших - СІЗО і найтяжчі статті ККУ.

Степана Ільковича Хмару викликано в СБУ у підозрі державної зради і організації антидержавних заколотів. Я в шоці! Тому я не буду в майбутньому дивуватись, що навіть серед євродепутатів проукраїнського налаштування все більше з'являтиметься порошенкоскептиків. Навіть відома своєю проукраїнською позицією євродепутат Ребекка Хармс тепер виступає з критикою Петра Порошенка. І не здивуюсь якщо і її внесуть у список "персон нон грата" в Україні. Схоже, до цього йде.
Ростислав Демчук,
Агентство "Євроатлантика"

Немає коментарів:

Дописати коментар