вівторок, 17 травня 2016 р.

Девід Креймер: Заходу треба відмовитися від Мінських угод



ЄС, США, Канада, Японія та інші країни, які ввели санкції проти Росії  повинні змінити Мінські угоди лаконічним твердженням: санкції проти Росії будуть чинними і навіть посиляться , якщо Росія не виведе всі свої війська і зброя з України (включно з Кримом) і поки вона не поверне всіх громадян, які були викрадені на українській території. Не треба вести переговори з Володимиром Путіним. Це повинна бути декларація!

Про це на сторінках The American Interest пише експерт Інституту МакКейна Девід Креймер.

Він переконаний, що перше, що потрібно Заходу зробити для підтримки України - це раз і назавжди відмовитися від Мінських угод. Автор звертає увагу на те, що в них зовсім не згадується про окупацію Криму і його повернення під контроль України. Також в угодах згадуються якісь ефемерні «іноземні сили», а не «російські війська».

На думку автора, виконання умов не просунулася вперед з вини Росії, яка не виконала жодного пункту. Але при цьому, Німеччина і США несправедливо намагаються тиснути на Україну, закликаючи її прийняти зміни до Конституції, які будуть гарантувати автономію окупованим територіям Донбасу, і провести вибори під дулом російських автоматів. Невже цього не розуміє Захід, президент Петро Порошенко і його оточення? 

Креймер називає позицію європейських і американських дипломатів «ледачою» і «несправедливою по відношенні до України», нагадуючи їх слова про, нібито, незамінимість, безальтернативність угод, підписаних в столиці Білорусі.

В цей же час, залишиться ще внутрішній фронт, на якому Заходу теж потрібно допомогти Україні перемогти. Йдеться про боротьбу з корупцією, яка поширена навіть серед найвищих кіл влади, в тому числі в найближчому оточенні президента України. Тому, на думку автора, США, ЄС повинні ввести санкції проти громадян України, які мають відношення до корупції на вищому рівні влади. На його думку, це подіє, оскільки якщо в «чорний список» потрапить навіть невелика група чиновників, це все одно відіб'є охоту у інших красти державні гроші. 

Ростислав Демчук, за матеріалами The American Interest,
Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва - АЕАС 

Немає коментарів:

Дописати коментар