пʼятниця, 13 травня 2016 р.

Девід Камерон: Україна, Нігерія, Афганістан, Шрі-Ланка... - найкорумпованіші країни світу



Під час Антикорупційного саміту глав держав і урядів, який вчора завершився в Лондоні, прем'єр Великобританії Девід Камерон назвав Україну однією з найбільш корумпованих країн світу. Вона стала в одну шеренгу з Афганістаном, Нігерією, Шрі-Ланкою і Тунісом. Тому британський лідер анонсував програму з повернення в ці країни коштів, які були виведені олігархами, шахраями, корупціонерами за межі цих країн, зокрема в офшорні зони.

За словами британського прем'єра, глобальний форум щодо повернення активів відбудеться в США за підтримки Організації Об'єднаних Націй і Світового банку наступного року.

"Форум сприятиме зміцненню співпраці між країнами, з яких було викрадено активи, і країнами, де ці активи були приховані", - заявив Кемерон після закінчення міжнародного саміту у боротьбі з корупцією в Лондоні. В роботі цієї програми візьмуть участь міжнародні організації з протидії корупції, міжнародні фіскальні служби, міжнародні фінансові розвідки з виявлення та протидії відмивання коштів.

Тому, корупціонерам України, в тому числі Петру Порошенку та іншим злодіям при владі розслаблятись ранувато - справжній Панамагейт лише починається.

Ростислав Демчук,
Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва - АЕАС 

Немає коментарів:

Дописати коментар