вівторок, 31 травня 2016 р.

Перший день роботи Надії Савченко у ВР - фоторепортаж



Сьогодні, 31 травня, народний депутат України Надія Савченко вперше після повернення на батьківщину з полону в Росії розпочала роботу у Верховній Раді України.
Надія увійшла в Раду через центральний під'їзд. Перед цим вона погодилася на коротку фотосесію на тлі будівлі парламенту на прохання журналістів. Пройшовши реєстрацію в вестибюлі другого поверху, Савченко увійшла в зал засідань, несучи в руках прапор кримськотатарського народу, а на плечі - прапор України. Її поява в залі особливої ​​реакції у парламентаріїв не викликало. А ось на балконі преси в цей момент разом запрацювали всі фотоапарати. Це викликало помітний шум. Савченко спочатку не зрозуміла походження дивного звукового потоку і стала озиратися. Але їй підказали, і вона кивнула пресі на балконі.

 

Поки Надія влаштовувалася на своєму робочому місці, її особисто вітали голова Верховної Ради Андрій Парубій та ряд депутатів. З ними Надія обмінялася рукостисканням. А член фракції БПП Мустафа Джемілєв після рукостискання обійняв Надію, і вона не опиралася. На цю обставину на балконі преси звернули особливу увагу. Журналісти згадали, як відразу по приїзду Савченко просила журналістів поважати її особистий простір і заяву про неприязнь до тактильних контактів.


У своєму виступі Савченко подякувала всім допомагали її звільненню українців в світі і тим, хто показували світової громадськості, що таке Україна.
«Я - народний депутат Савченко Надія. Я повернулася і включаюся в роботу ... Я хочу попросити вибачення у матері Вадима Пугачова за те, що її син віддав життя за мою волю. (Вадим Пугачов - український солдат, який загинув у бою, в якому були захоплені російські розвідники, на яких була обміняна Савченко - ред.). Я повернулася, і я не дам вам забути, тим, хто сидить в кріслах Верховної Ради, про тих хлопців, які загинули за Україну на Майдані і продовжують вмирати за неї на Донбасі », - сказала вона.
Завершивши виступ, Надія зняла з трибуни плакат зі своїм портретом і повісила замість нього плакат з гаслом «Волю в'язням Кремля» і з фотографіями трьох десятків громадян України, які потрапили в тюрми в Росії і Криму:
«Я знімаю свій портрет з трибуни і замість нього розвішую портрет хлопців, які будуть дивитися вам в очі ... Ви не маєте права не витягнути кожного з них», - сказала Савченко.



Зовні Савченко виглядала впевненою в собі, але її внутрішню напругу видавали погляди, які вона тривожно кидала по сторонам навіть в ході спілкування з колегами. А сівши на робоче місце, вона нервово стала розбиратися з навушниками синхронного перекладу. Різкість дій Надії зауважив сидить поруч з нею однопартієць Андрій Кожем'якін. Він і прийшов їй на допомогу. Впоравшись з навушниками, Надія зайнялася вивченням документів, розкладених на її робочому місці.

Фотрепортаж підготував Костянтин Мікульський

Немає коментарів:

Дописати коментар