четвер, 19 травня 2016 р.

В Росії несправедливо засудили українців Миколу Карпюка і Станіслава Клиха



Колегія присяжних визнала українців винними в участі в бойових діях проти федеральних військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років у складі підрозділу "Вікінг", загибель і поранення кількох десятків російських солдатів.

Карпюк та Клих визнані винними. При цьому, на думку колегії, Клих заслуговує поблажливості.
За час оголошення вердикту, Карпюк спокійно стояв, трималися за прути клітки, зосереджено слухаючи. Клих читав газету і на те, що відбувається не звертав увагу.

Приємно було бачити сьогодні Миколу Карпюка у білій вишиванці на День вишиванки. У вишиванці не простій, а... тій, яку я йому передав через його адвокатів. Мій дорогий друже Карпо, нехай ті вишиванки, які тобі передали друзі і побратими, гріли були потужним, незламним оберігом і врешті решт ми побачили тебе вільного й незламного в Україні.

Моя товаришка, правозахисниця Марія Томак ( Maria Tomak) , яка пильно стежить за справою і бореться за звільнення наших бранців впевнена в перемозі. Стверджує, що справжня боротьба лише починається. 

На який термін засуджено хлопців - адвокат Ілля Новіков попросив почекати до вечора і він все детально оповість. Є особливі нюанси.
Так, ми сьогодні програли битву, але не програли війну. А війну ми виграємо!

Слава Україні! Слава Нації!

Ростислав Демчук,
Ветеран УНА-УНСО.

Немає коментарів:

Дописати коментар